The Mechanic Blogja

Fordítások és miegymás ...

Az önfejlesztés őszinteséggel kezdődik

2019. január 23. 23:06 - The Mechanic

dscn4389.jpgAz önámítás egy hálátlan kurva. Fincsi kis hazugságokkal etetjük magunkat, melyektől jól lakik az elménk.

Ahhoz viszont, hogy jobbá váljunk, meg kell értenünk és el kell fogadnunk azt, hogy hol is tartunk most. A legjobb lesz ha megszabadulunk az érzelmeinktől. Attól, hogy azt szeretnénk hogy 5 üveg kóla legyen a polcunkon, még kettő lesz ott. Kívánhatnuk még több kólát, célozhatunk is rá, hogy kell még, esetleg hisztizhetünk is érte, de az nem változtatja meg a valóságot. Menj el a boltba, és vegyél még kólát. Vagy ne.

Velünk és a testünkkel kapcsolatban már kicsit trükkösebbé válik a dolog. Egyáltalán nem olyan mintha dühöngenénk a hiányzó kóla miatt. Bejön ugyanis a képbe a szégyen, amitől zavarba jövünk és értéktelennek érezzük magunkat. Ezt az érzelmi terhet félre kell tenni, hogy meglássuk a céljainkat, és megtervezhessük a következő lépést az önfejlesztés útján.

Mind elkezdtük valahol. Emlékszem milyen szerencsétlen voltam a küzdőtéren az első napomon. Nem tudtam elsajátítani a helyes lépéseket, nem voltam elég erős és az erőnlétem is hagyott kívánni valót maga után. Megmaradhattam volna a bénaság röhelyes szintjén, de nem tettem. Bemenni az terem ajtaján az első napon nem volt könnyű, de visszatérni még annál is nehezebb volt. El kellet fogadnom a gyengeségemet, azt, hogy ez valódi, viszont csak ideiglenes. Természetesen idővel jobb lett, sokkal jobb, és ez kihatott az egész életemre.  Neked azonban nem kell fejest ugranod a közdősport világába, de úgy érzem, a példám segítségedre lehet. Ismerd el, ha valamiben rossz vagy és nem hátráltat majd az egód. Helyette próbálkozni fogsz, időt szánsz rá, és kifizetődik majd a munkád.

Rendben. Most már nem menekülsz a tények elől. X kilót nyomsz a mérlegen és Y kilót nyomsz ki fekve. Megváltoztatnád a számokat, igaz? Az egészségedét, a képességeidét, a neked járó tiszteletét, az elméd erejét, a büszkeségedét, a megcuccolt csajszikét, mindegyik jó ok nálam ... de legvégül minannyiunknak szükségünk van a saját motivációnkra. Ez az amiért arra kérlek téged, az olvasót, hogy áll meg egy pillanatra, és mondd el, mi az ami hajt téged ,és azt, és hogy ez mennyire fenntartható. Mert ha nem a saját stílusodat követed, akkor rossz úton jársz, és el fogod baszni.

A határok, amiket magad körül érzel NINCSENEK kőbe vésve. Ez az amiért az őszinteségre szükség van. Mert megtisztítja az utat az akadályoktól. Nekem is hiba lett volna a félelmeimre hallgatni.

Nem baj, ha vannak hibáink vagy ha sebezhetőek vagyunk. Nem kell őket világgá kürtölni a neten, de nem kell szégyenkezni sem miatta. Ez arról szól, hogy elfogadod a saját gyengeséged. Nem vagy tökéletes de szörnyű sem vagy. Szánd rá az időt, ne add fel az edzést, és egy új embert hozhatsz létre.

forrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mechanic.blog.hu/api/trackback/id/tr8214585008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása